Tan Tam fflft !G. H SNEEK s. Mint's mhh tthnoi HEI JJ Uw Haar I „i 1 j. H. m der ueer, itanaenhoi b 2 7 BOLSWARD P. E MAKKUM Hl 26 worden. OOMES KADE Voor de Dames. t», Een raadsel. Gisteren hebben twee elftallen be staande uit schilders en tooneelspelers ’n voetbalwedstrijd gespeeld. Nu vraag ik u, waar ze den gulden vandaan ge haald hebben voor den toss! De weg naar succes. Weet je patroon, dat je in zijn af wezigheid zijn sigaren oprookt en luiert? vroeg de bezoeker aan den jongsten be diende. Ja zeker mijnheer, zoo is hij zelf ook begonnen, antwoordde de jongen. Plaagziek Grappenmaker (tot automobilist, die onder zijn wagen ligt om iets aan den motor te herstellen): „Hela, meneer, je kunt er nu wel weer onder vandaan ko men De regen heeft opgehouden”. Alles wat men niet veranderen kan, wordt lichter te dragen door geduld. Stelt nooit tot morgen uit het goede, dat ge heden doen kunt; het heden al leen is het onze. Rijk te zijn is een zegen, wijs te zijn is een kracht, maar goed te zijn is de grootste zegen. Men moet op den weg der vriendschap geen gras laten groeien. Beste zwart Dames in vel: Dames rand ir fluwee Heerei met le Heerei hout g Vetlee zonder Voetb in alle Prima per ps Steun; Elkeen heeft herinneringen waarvan hij niet spreekt, maar die in zijne ziel voort leven; gedachten die het sterkste hari week maken en een nevel voor dé oogen brengen. ONZE MOPPENTROMMEL. Niet de bedoeling. Een mijnheer roept een auto aan. Wat kost de rit naar hotel Wei mar mij? Een daalderl En met de koffers? De koffers kosten niets. Hierl Neemt u dan de koffers in de taxi, dan ga ik loopen. Heerei dubb. z.g. pc Heerei in bru Dat kwam uit. Mijn man zegt, dat de zee hem zoo aantrekt, door haar ruimen horizon. Ja, tegenstellingen trekken elkaar altijd aan. Spreel Te Dondei 1 houdt ZITT 't Hötel SP Wacht- De Spi i Voor m TANDZ De spr Dag Woensd; Sf Zal (Vri Zie de Goed BOL ffi Dames in alle [ver Vrijde Leesgel Buiten Voor I Leesgel SPROKKELINGEN VOOR GEEST EN HART. Wie zijn tijd verspilt, bestaat slechts; wie zijn tijd gebruikt, leeft. Vroeger werden aan opgegraven oud heden door het volk vaak bovennatuur lijke machten toegekend. Ook het bijge loof speelde in verband met opgravingen een niet onbelangrijke rol. Zoo moest men, wanneer men ertoe overging een oud Hunnengraf te openen, daar onmid dellijk mee ophouden, wanneer het be gon te onweeren. Dit was meestal het geval. Ging men er niettegenstaande de I hemelsche waarschuwing mee door, dan 1 begonnen er vergiftige dampen uit het Vlekken van limonade In zij, satijn, crêpe satin en dergelijke stoffen kan men verwijderen door den achterkant van de stof te wrijven (in ’t rond) met een watje gedrenkt in absoiuten alcohol. Voordat men gaat wrijven, eerst het watje flink uitknijpen, daar men bij het gebruiken van te veel vloeistof kringen overhoudt, die men niet meer weg kan werken en die soms erger zijn dan het oorspronke lijke vlekje. Uit wollen stoffen verwijdert men ze, door op den bovenkant te wijrven met ’n lapje, gedrenkt in absoiuten alcohol oude graf op te stijgen. Arbeiders zouden nooit een dergelijk werk doen, dan on der het luiden der kerklokken. De Hunnegraven schijnen sterk tot de inbeelding van ’t volk gesproken te heb ben, want hoeveel sagen en vertellingen zijn er niet omtrent de hunnebedden in omloop? De oude urnen schijnen ook met een zeer geheimzinnig waas te zijn omkleed. Nog tot in de zestiende eeuw namen de geleerden aan, dat deze urnen zelf groei den en slechts op een bepaalden tijd in het jaar naar de oppervlakte kwamen en konden worden opgegraven. Vond men toevallig zulk een urn, dan werd deze heel eerbiedig weer begraven of wel men nam den pot mee naar huis en werd deze als een geluks aanbrengend voorwerp beschouwd. Zoo had de urn de kracht om melk vetter te maken, wanneer de melk daarin bewaard werd; de kippen, die uit zulk een urn aten, werden nooit ziek; kortom, zulk een urn was een ware talisman. Ook bestaat er een aardig staaltje van volksgeloof omtrent de bliksem. Dfcze dringt, naar de overlevering wil, twintig el diep in de aarde, en stijgt daarin ieder jaar weer een el omhoog. De bliksem schicht vrijwaart het huis voor brand. Gedurende het onweer, zegt men, zweet de steen of verschiet van kleur. In ver schillende gedeelten van Europa werden en worden soms nog wel, sommige voor werpen uit het steentijdperk, vooral speerpunten, als amuletten gedragen. Schoonheid is slechts volmaakt, wan neer zij door schoonheid gelouterd wordt Een Duitsche firma heeft een handig gebruik gemaakt van de moderne che mische toestellen, om te doen nagaan hoe hoog wel het nicotinegehalte is bij het rooken van sigaretten onder verschil lende omstandigheden. Om dat gehalte te bepalen werd een sigarettenhouder goed vastgemaakt aan een der toevoerbuizen van een zoogenaamde waschflesch. Dit is een vrij hooge cylindefvormige flesch met een ingeslepen deksel Een aanvoer- buis van glas (waaraan de sigaretten houder is bevestigd) is zoo door het dek sel heen gesmolten, dat een lange buis overblijft, die bijna tot den bodem van ’t vat zal reiken; ’n tweede buis gaat door het deksel heen maar eindigt bij het bin nentreden in de flesch. Als die flesch dus voor een deel gevuld wordt met een ot andere vloeistof, waarin bestanddeelen van den rook vastgehouden kunnen wor den en men zuigt (door middel van een of andere luchtpomp) aan de korte ult- stroomingsbuis, dan zal de vloeistof, die ook de lange buis voor een deel vulde, weggezogen worden en er zal, als de sigaret in het mondstuk is aangestoken, rook door de vloeistof heen wervelen en een deel ervan dat oplosbaar Is In de vloeistof, zal daarin oplossen; het niet opgeloste deel is dan door een tweede waschflesch met een andere soort vloei stof te voeren etc. etc. tot men zeker is, dat alle bestanddeelen opgenomen zijn.' Door een dergelijk „rookapparaat” kan men hu reeksen proeven doen met verschillende soorten van sigaretten of met ander rookgerei) met droge, natte, losse of vast gestopte sigaretten, met ’n stompje etc. etc. Men vond, dat bij gebruik van precies dezelfde tabak het nicotinegehalte van den rook telkens sterk uiteen kon loopen Speciaal bij gebruik van relatief voch tige tabak kreeg men een zeer laag ni cotinegehalte, ook al rookte men totaal even veel droge stof. Geheel nicotine- vrije rook was niet te krijgen. De Duitsche firma zegt in haar recla me nog eens met nadruk, dat het niet het nicotinegehalte van de tabak is, die de gevaarlijkheid van rooktabak, in welken vorm ook, zal bepalen, maar alleen het dat gehalte te doen verminderen, daar het alleen voert tot benadeeling van het lichaam zal brengen (bij pruimtabak is dit natuurlijk anders). Het is daarom geheel onlogisch den nadruk te leggen op het nicotinegehalte van de tabak, of pogingen te doen om dat gehalte te doen verminderen,, daar het alleeen voert tot benadeeling van het aroma en niet tot vermindering van het evéntueele gevaar voor de gezondheid van den rooker. Het schijnt dat langzaam rooken het beste is en dat men niet de sigaret moet oprooken tot een klein stompje, maar ze veel eerder weg moet doen. We concludeeren ook uit het voor- gaonde, dat het zeker geen kwaad kan, het stukje, dat in den mond gehouden wordt, wat nat te maken, daar dit immers gunstig zal werken op het nicotine-ge- halte van den rook, dat zeker ook be ïnvloed wordt door het passeeren van een nat mondgedeelte. Dit pleit dan tegen dichte mondstukken. Wat er bij het roo ken precies gebeurt en of de nicotine of kooloxyde, of misschien nog andere stof fen, het gevaarlijkst is, kan nog steeds niet met zekerheid gezegd worden. Mis schien zal methodisch rooken echter wel zoo vervelend zijn, dat zulk een onder wijs een der beste middelen zal vormen om hef rooken af te leeren. Een Duitsch onderzoeker beweert, dat hij zonder eenige benadeeling van aroma het nicotinegehalte van tabak kan verlagen. Blijkt dit waar te zijn en niet te duur, dan heeft zoo’n proces natuurlijk bij tabak met veel nicotine groote waar de, daar 'nicotine een belangrijk afzetge bied kan hebben bij den strijd tegen on gedierte. NUTTIGE WENKEN. Bij het wasschen van fijne mousseline kraagjes, blouses of andere dingen, ge- bruike men borax liever dan soda. Bo rax geeft hier hetzelfde resultaat, maar is lang niet zoo scherp. Zakdoeken moeten bij voorkeur in koud water worden geweekt, waartoe men in dit koude water een weinig zout heeft gedaan. Eerst daarna behoort het wasschen plaats te vinden. Als men bij het wasschen zinken tob ben gebruikt, moet men na afloop der wasch beslist het zink droog wrijven om roesten te voorkomen en te beletten, dat metaal-bestanddeelen de kleeren beder ven. Houten tobben mogen nooit droog staan. Als men ze gebruikt, moeten zij toch steeds een flinken rand water be vatten. Dit om het z.g. werken van het hout te voorkomen. Indien men een wringmachine bezit, moet men bedenken altijd na het gebruik de schroeven waarmede men de rollen regelt ,los te draaien. Hierdoor voorkomt men, dat op de rollen roestvlekken kun nen komen, waardoor de wasch vuil zou kunnen worden en bovendien blijven de rollen dan niet al te langen tijd In een gespannen toestand, hetgeen voor de machine zeer schadelijk is. Alvorens de te wringen stukken in de machine te steken, moet men toezien, dat alle deelen even dik gevouwen zijn. Ook dit dient om te voorkomen, dat de rollen cia veer dus de lengte van een groote struik Brusselsch lof). Schrap de stengels langs den buitenkant af en wasch dan de stuk jes onder stroomend water tot ze volko men zandvrij zijn. Verdeel ze in de leng te in twee gelijke stukken en kook die gaar in water met zout (ongeveer 1 uur). Laat de groente op een vergiet uitlek ken zoo droog mogelijk; houd echter den vergiet boven de pan met kokend water, zoodat de selderij niet afkoelt. Roer voor de saus de boter met de bloem op een zacht vuur door elkaar, giet er langzamerhand den Maggi’s bouillon bij en laat de saus even door koken tot ze voldoende gebonden is. Schik de vier selderljstruiken op een verwarmden schotel en bedek ze met de saus. Leg er naar verkiezing driehoekige broodcroutons als een rand omheen; bak daarvoor nette driehoekjes oud brood (zonder korst) in de koekepan met wat heete boter aan weerskanten goudbruin. De kostbare viool. Een drogist te Berlijn is de dupe ge worden van eenige geraffineerde oplich ters. Een jongeman komt zijn winkel binnen en doet verschillende inkoopen, daarbij zich vlot onderhoudend met den drogist. Hij heeft een vioolkist bij zich en als hij op het punt is om weg te gaan, vraagt hij den drogist de vioolkist te mogen la ten staan. Althans voor een paar uur. Hij is te eten gevraagd en daar hij moe is van het spelen den geheelen dag, wil hij liever de viool niet meenemen, ongetwij feld zou men hem vragen wat te spelen en daar voelt hij zich te overwerkt voor. De drogist heeft er niets op tegen dat de kist met de viool een poosje in zijn winkel staat en de jongeman vertrekt. Kort daarop krijgt de drogist een an dere klant, die eveneens een paar in koopen doet. Plotseling ziet hij de viool kist en vraagt den drogist geïnteresseerd of deze musicus is. De drogist verklaart op welke wijze de viool in zijn winkel gekomen is. Een viool, zegt de vreemde klant, sta me toe dat ik er even een blik op werp, ik zal ’t instrument niet beschadigen, ik ben zelf bouwer en stel er dus levendig belang in. Hij pakt de viool, zet ze onder den kin en strijkt even over de snaren, als iemand die nooit anders heeft gedaan. Dan wordt hij opmerkzaam, bekijkt de viool aan dachtiger en zegt verwonderd: „Weet u welk een schat u in huis heeft? Dat is een... hij bekijkt nog eens de viool, be klopt het hout en strijkt er liefkoozend overheen. Weet u niet, dat dit een oude Italiaansche meesterviool is, en hij noemt daarbij een naam van een beroemd bou wer. Zoo’n instrument is meer waard dan haar gewicht in goud. Ik wil de viool koopen en hij neemt een rolletje bankpapier uit den zak, telt f2500 bijeen en biedt die den winkelier voor de viool. De winkelier ziet goede zaken in het verschiet. Hij vertelt nog eens hoe hij aan de viool in zijn winkel gekomen is. De bezoeker verzoekt hem dan als de eigenaar komt, die naar hem toe te stu ren, hij wil f 2500 voor de viool betalen en zegt zijn adres te zullen geven. Of, voegt hij er aan toe, vraagt u aan den man of hij de viool u voor minder wil verkoopen, ik gun u graag de verdien ste. Als de bezoeker den winkel heeft ver laten, krijgt de viool een zorgvuldiger plaats. Eindelijk komt de bezitter van de viool. Een langdurige geschiedenis, excu- ceert hij zich, waar is mijn viool, ik wil nu graag gauw naar huls. De drogist brengt de viool. Wilt u, zoo vraagt hij plotseling, die viool niet verkoopen, ik heb een kleine jongen, die graag viool wil leeren spe len. De jongeman wijst het aanbod bruusk af. De viool is, zegt hij, al vele tientallen jaren een familiebezit en of schoon het Instrument er niet al te fraai uitziet, het Is voor geen honderden te koop, het is een erfstuk. De jongeman verlaat echter den win kel niet of hij heeft zijn viool verkocht voor f 1250 en een paar dagen later komt de drogist tot de conclusie, dat zijn oude Italiaansche meester een kistje is van ge woon timmerhout, dat hoogstens een paar gulden waard is. De royale kooper, die f2500 wou ge ven kwam natuurlijk niet opdagen. RECEPTEN. Nieuwe groenteschotels, „Verandering van spijs doet eten”, en waar het tegengestelde ook waar is, n.l. dat „eentonigheid van spijs” den eetlust beneemt, daar kan het van belang zijn, om in een tijd van betrekkelijk beperkte groentekeus, onze aandacht eens te ves tigen op middeltjes, die ons aan afwis seling kunnen helpen. Natuurlijk behoort daartoe in de eerste plaats het streven om zooveel mogelijk alle beschikbare wintergroenten op hun beurt een plaatsje op den disch te geven al de verschillende koolsoorten, alle ra pen en knollen, maar ook de bieten, de wortelen, de uien, de schorseneer, het Brusselsch lof, de andijvie, de bleeksel derij en de veldsla. In de tweede plaats echter zullen we er ons in oefenen om op al die groenten meer dan één bereidingswijze toe ie passen, zoodat niet alleen de kool in stamppot-vorm op tafel komt, de kool raap met het stereotiepe melksausje, het lof als een nabootsing van de andijvie. Wij hebben meer mogelijkheden tot onze beschikking. De kool kan een „ge vulde kool” (met gehakt) worden, de bleekselderij en de schorseneeren, kun nen in bouillon worden gestoofd, de ge smoorde koolraap kan met wat boter en een ietsje suiker worden afgemaakt, de uien en de prei winnen erbij, als we er een zure saus bij bereiden. En op die manier verdriedubbelen we zeker de kans op variatie, zonder dan nog zelfs te spreken van onze gesterili seerde groenten, die even voor het opdienen vermengd met eenige druppels Maggi’s aroma aanmerkelijk meer gaan gelijken op de oorspronkelijke ver- sche producten. Schoteltje van kool met gehakt (4 per sonen). 1 savoye kool (ongeveer iy2 K.G.). 400 Gr. (4 ons) varkensgehakt, 1 dikke snee brood, zonder korst, wat peper, nootmuscaat en zout, 50 Gr. (V2 ons) boter of margarine, 1 Maggi’s bouillonblokje met 2 d.L. water. Ontdoe de kool van de buitenste bla deren, neem dan voorzichtig alle verdere bladeren uit elkaar, tot slechts een klein kropje oveirblijft Kook alles ongeveer een kwartier in kokend water met zout, tot n.l. de koolbladeren slap en handel baar zijn (maar vooral niet te gaar). Bedek een diepen, vuurvasten schotel met een laag van de grootste bladeren, zóó, dat ze in het midden van den bodem elkaar bedekken en aan het andere uit einde even over den rand van den scho tel hangen. Smeer er een laagje gehakt op uit, aangemaakt met het geweekte brood, de kruiden en wat zout. Bedek ’t gehakt mét koolbladeren (thans een iets kleiner soort), weer op dezelfde wijze als in de eerste laag; ga voort met laag om laag kool en gehakt aan te brengen tot ten slotte in het midden het kleine inmiddels gaar gekookte kropje komt te liggen. Sla nu de overhangende blad- gedeelten naar het midden van den scho tel om, zoodat alles er door wordt afge dekt; giet er den Maggi’s bouillon over en leg er de in klontjes verdeelde boter op. Laat het gerecht in den oven verder gaar stoven (nog ongeveer 1 uur) nu en dan den bovenkant bedruipende met den bouillon, die zich op den bodem heeft verzameld. I' Schoteltje met Brusselsch lof (4 per sonen). 1 K.G. Brusselsch lof (bij voorkeur kleine, gelijke struikjes), iy2 d.L. water, 2 Maggi’s bouillonblokjes, 40 Gr. (2 afgestreken eetlepels) boter, wat paneermeel. Maak de struikjes schoon, wasch ze zorgvuldig en kook ze gaar in water met wat zout; laat ze dan op een vergiet uit lekken en schik ze vervolgens in een vuurvast schoteltje (liefst vrij diep). Giet er den Maggi’s bouillon over, be strooi den bovenkant met wat paneer meel en verdeel daarop de boter in klei ne klontjes. Laat het schoteltje in den oven zacht jes nog eenigen tijd stoven (ongeveer 20 minuten) en schep af en toe het zich vormende sausje over den bovenkant, zoodat uitdrogen voorkomen wordt. Schotel van bleekselderij. 2 struiken bleekselderij (ook wel „Fransche selderij” genoemd), y2 L. water, 2 Maggi’s bouillonblokjes, 40 Gr. (4 afgestreken eetlepels) bloem 40 Gr. (2 afgestreken eetlepels) boter. Snijd van de selderijstruiken het bo venste deel af, tot van onderen een stuk HET ADRES voor PLUIMVEEVOEDER is en hlïjft V. P. N. G. BURGHGRAEF Brandassurantie-Mij. Woudsend Levensverz. Mij. Holland Onderl. Brandwaarb.-Maatschappij „WOUDSEND” Correspondent: D. B. EERDMANS, Kleinzand - Bolsward DIRK FEENSTRA, Timmerman en Aannemer. Makelaar. Agent Stormschade. J. WALMA, Grootzand. Chique coupe. Nieuwste modellen. V' lil Uit Rio de Janairo wordt gemeld: De bondslegers en de revolutionairen stonden Vrijdagavond op verschillende punten in Brazilië tegenover elkaar. Elk oogenbllk verwacht men, dat zij met el kaar slaags zullen raken. De bondsregeering, die aanvankelijk verrast werd, heeft zich hersteld en be gint thans op verschillende punten opera ties tegen de rebellen. Een geregeld le ger van 46.000 man, waarbij 3000 offi cieren, dat beschikt over 130.000 reser visten sedert 1919 is' geoefend door Fransche instructeurs, is voor het groot ste deel der bondsregeering trouw geble ven, terwijl de marine, geoefend door) Amerikaansche instructeurs, een aarze lende houding aanneemt. De revolutio naire strijdkrachten, die verschillend worden getaxeerd, zouden aanzienlijk zijn. Men voorziet een lange en bloedige worsteling. Uit Porto Alegre wordt gemeld, dat in het hoofdkwartier der revolutionairen bevestigd wordt, dat de strijdkrachten der opstandelingen de noordelijke sta ten Ceara en Maranhac hebben bezet. Een telegram van de „Ass. Press” uit Rio de Janeiro meldt, dat de federale troepen de belangrijke stad Barbace'na in den staat Minas Geraes hebben ge nomen en aanrukken op de hoofdstad van dien staat, Bello Horizonte. De regeeringstroepen hebben Zater dag in den staat Minas Geraes belang rijke overwinningen behaald. In den staat Rio de Janeiro is het rustig. Vliegtuigen der regeering hebben le vensmiddelen laten vallen boven Bello Horizonte (de hoofdstad van Minas Ge raes) waar de bondstroepen weerstand bieden aan de opstandelingen. Uit Rio Grande do Sul wordt gemeld dat volgens een door de revolutionairen gepubliceerd bulletin generaal Costa over de grens van den staat Sao Paulo is getrokken met 3000 man en dat zich 5000 liberalen onder kolonel Souza bij hem hebben aangesloten. De bladen publiceeren een nog niet bevestigd bericht dat er op het gebied van Sao Paulo en gevecht begonnen is tusschen de bondstroepen en de voor hoede der revolutionairen. Naar uit Porto Algre wordt gemeld, hadden 200 man mariniers uit Joinville (in Santa Catharina), zich bij de opstan delingen aangesloten. Deze versterkte stad werd, zooals reeds gemeld, door de opstandelingen ingenomen. Volgens een communiqué van de op standelingen heeft ook de torpedojager „Rio Grande” zich bij de revolutionairen aangesloten. Kapitein Caldas Braga heeft aan het revolutionaire hoofdkwartier het volgen de telegram gezonden: De tegenstand van de stad Joinville is overwonnen. Wij hebben deze stad en San Francisco bezet. Slechts Florianapo- lis (de hoofdstad van Santa Catharina) biedt nog tegenstand. Naar uit San Tomé gemeld wordt is ook het vierde regiment cavalerie, het laatste, dat te San Angelo in den staat Rio Grande nog tegenstand bood, terug getrokken. Alle troepen der opstandelingen ruk ken thans op naar Sao Paulo, waar de federale troepen zich tot verdediging hebben opgesteld. Van walvischje tot walvisch. De mensch heeft gemiddeld 20 jaar noodig om geheel volwassen te zijn. Bij de dieren is evenwel deze tijd van ont wikkeling zeer verscheiden. Bij onze huisdieren bijv, kan men zien dat zij alle slechts een jaar of soms min der noodig hebben om volkomen volwas sen te worden. Iets meer gebruikt het paard en nog wat langer het rundvee. Ook bij de in het wild levende dieren is natuurlijk de ontwikkelingstijd zeer ver schillend. Terwijl de vogels reeds kort na het uitbroeden in staat zijn te vliegen en dus „rijp” zijn en volwassen, hebben de zoogdieren daarvoor een veel langeren tijd noodig. Over het algemeen kan men zeggen dat hoe grooter het dier, hoe langzamer de ontwikkeling gaat. Ook de koudbloe dige dieren hebben geenszins haast om volwassen te worden. Zoo heeft een kro kodil ongeveer drie tot vier jaar noodig voor hij voor „vol” kan worden aange zien. Onder de zoogdieren is een dier, dat veel haast schijnt te hebben om vol wassen te worden. En dat is wel het grootste zoogdier ter wereld de wal visch. Reeds bij zijn geboorte ls hij een kleine reus, want dan heeft hij reeds de lengte van ongeveer zeven meter. Ongeveer zeven maanden laat dat Bchootkindje zich door de moeder met melk voeden, wat het goed schijnt te be komen. Want hij groeit in dien tijd tot een lengte van vijftien meter. Nog vijf maanden verder en de walvisch die nog geen jaar oud ls, moet als volwassen worden beschouwd, want dan heeft hij een lengte van vijf en twintig meter. Hieruit zou men de conclusie kunnen trekken dat een verblijf In zeewater zeer gezond moet zijn. hM I De revolutie in I ■i; 9 AGENT Een be: per p£ Dit Pi be houdt Spreekut hal Spreekut tot I Spi Di W< 'i i i ll Ij 1 *1 Spaart bij de BOAZ-SPAAR BAN K Schild wijk 19 Geopend Zaterdagsavonds van 7-8 nnr en dage lijks op de gewone kantooruren der Coöp. Boaz-Bank. i, I keurig zitten, krijgt mooier glans en valt niet u t, indien U 1 of 2 maal per week een weinig Purol in het haar wegwrijft zoodat het daarin wordt opgenomen. I w I .1 Voor Bolsward bij B. BROUWER, Gr. Kampen. Taxat Brandw. Mij. „Woudsend”. Harlingerstraat 17 - Tel. 84 - Aanbevelend SPECIALE BRANDSTOFFENHANDEL Prima kwaliteiten. Concurreerende prijzen. Heeren- en Dameskleeding naar Maat H e er e n Modes Vraagt mijne uitgebreide collectie ter inzage Minzaam aanbevelend. II h'I III I i

Kranten in de gemeente Sudwest-Fryslan (Bolswards Nieuwsblad, Sneeker Nieuwsblad en Friso)

Bolswards Nieuwsblad nl | 1930 | | pagina 6